Trgovina

plošni pogoji poslovanja spletne trgovine pravibutik.si

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine pravibutik.si, pravice in poslovni odnos med ponudnikom in kupcem ter določajo pogoje nakupa in prodaje izdelkov, ki ju izvaja podjetje Manca Zupan s.p., Cesta na Jezera 8, Radovljica (v nadaljevanju: ponudnik).
Spletna trgovina pravibutik.si je informacijski sistem, namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabnikom. Uporabnik je oseba, ki uporablja naš sistem, torej kupec v spletni trgovini pravibutik.si. Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine pravibutik.si sledijo določilom Zakona o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2) in ostali zakonodaji, ki ureja e-poslovanje in trgovinsko dejavnost.
Z uporabo spletne trgovine pravibutik.si se strinjate z vsemi spodaj navedenimi pogoji

Vse navedene cene v spletni trgovini pravibutik.si so v EUR in ne vključujejo davka na dodano vrednost. DDV ni obračunan na podlagi 1. odstavka 94. člena Zakona o davku na dodano vrednost.
Ponudba izdelkov, ki je objavljena v spletni trgovini pravibutik.si velja do odprodaje zalog.
Spletna trgovina pravibutik.si ima pravico spremeniti pogoje uporabe s posodobitvijo te objave. Tovrstne spremembe pogojev so za uporabnika zavezujoče.
Spletna trgovina pravibutik.si posluje in sklepa pogodbe v slovenskem jeziku.

Izdelki na zalogi bodo dostavljeni v roku 2-3  delovnih dni od dneva naročila oz. prejema plačila na naš račun (v primeru plačila po predračunu). Če naročenih artiklov ni na zalogi, bo ponudnik kupca o predvidenem datumu dobave oziroma dostave obvestil naknadno po elektronski pošti ali telefonu.

Vse navedene cene v spletni trgovini pravibutik.si so v EUR in ne vključujejo davka na dodano vrednost. DDV ni obračunan na podlagi 1. odstavka 94. člena Zakona o davku na dodano vrednost. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila. Cene so priporočene prodajne cene,ki jih ponudnik oblikuje sam v dogovoru z dobaviteljem. Cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Ponudba velja do odprodaje zalog.
Vsekakor si ves čas prizadevamo zagotoviti ažurne in točne podatke, vendar se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa in hkrati ponudil rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo.
Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o potrjenem naročilu). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je GLS, pošiljka ponavadi prispe že en dan po odpošiljanju. Uradni rok dostave, za katerega je zavezana GLS, je 3 dni. V primeru, da paketa kupec ne prejme v 4-ih delovnih dneh, mora to kupec sporočiti preko elektronske pošte info@pravibutik.si ali na telefonsko številko 041 456 312.
Stroški dostave in pakiranja znašajo 3.50 EUR (z DDV) in so enotni ne glede na vrednost in velikost paketa.
GLS in banke uporabnikov za vsako plačilo obračunajo provizijo, skladno s svojim cenikom. Ti stroški niso upoštevani v cenah izdelkov spletne trgovine pravibutik.si
Možen je tudi osebni prevzem na naslovu ponudnika (PRAVI BUTIK.sp., Šuceva 23, 4000 Kranj) kar naročnik tudi označi pri oddaji naročila. Prevzem je možen le znotraj delovnih ur (vsak dan med 11-18 uro, sobota 10-13 ure.)

Ponudnik omogoča tri načine plačila:
· pri plačilu po povzetju ponudnik pošiljko odpošlje priporočeno z odkupno vrednostjo. Plačilo kupnine in stroškov pošiljanja je ob prevzemu pošiljke na prevzemnem mestu ali pri GLS uslužbencu na kupčevem domu. Dodatno se zaračuna stroške 1,5 EUR na paket.
· plačilo je možno tudi na ponudnikov transakcijski račun ob predhodni izdelavi predračuna. Pošiljka je odposlana šele po preveritvi zneska na ponudnikovem transakcijskem računu.
· tretji način plačila je plačilo s kreditnimi karticami preko sistema Paypal. Paypal je način plačila z VISA in Mastercard kreditnimi karticami, ki omogoča 100% varnost za kupca.

Morebitne preklice naročil lahko kupec v roku dveh ur po prejemu potrditve naročila sporoči na ponudnikov elektronski naslov ali na telefonsko številko 041 456 313. V primeru, da v dogovorjenem roku kupec svojega naročila ne prekliče, pomeni, da je pogodba o nakupu izdelkov med kupcem in ponudnikom nepreklicno sklenjena.
Pravica do odstopa od nakupa in vračilo blaga skladno z ZVPot
Za izdelke v spletni trgovini veljajo garancijski pogoji v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot). Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju pisno sporoči (na kontaktni e-naslov info@pravibutik.si), da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga. Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).
Vrnjeno blago mora biti nepoškodovano, v nespremenjeni količini. –  Poleg vrnjenega blaga mora kupec priložiti kopijo računa in številko njegovega transakcijskega računa.
Če kupec ugotovi, da poslano blago ne ustreza naročenemu (napačna količina ali barva), lahko vrne nepoškodovano in z deklaracijo v roku 30 dni od oddaje sporočila o odstopu od pogodbe (na naše stroške po vnaprejšnjem dogovoru z nami). Drugačen način vračila na naše stroške ni možen. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo!
Kupec mora blago vrniti na naslov:
Pr(a)vi butik, Manca Zupan s.p.
Cesta na Jezerca 8,
4240 Radovljica

Vračilo vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 30 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe

Košarica (0)

Košarica